Ana Sayfa > Tatlılar > Fıstıklı Şekerpare

(Fıstıklı Şekerpare nasıl yapılır)

Fıstıklı Şekerpare için kullanılan malzemeler :
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı yeşil fıstık tozu
2 yumurta
4.5 su bardağı un
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu

şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

üzeri için:
fıstık içi
1 yumurta sarısı

Tarifi :
Karıştırma kasesine iyice yumuşamış margarini ve pudra şekerini alıp karıştıralım. Üzerine yumurtaları kıralım. Daha sonra tüm malzemeleri ilave edip elimize yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamurdanbezeler koparıp yuvarlayalım.Üzerlerine bir yumurta sarısı sürüp birer tane fıstık batıralım.

Daha sonra elimizle hafifçe bastıralım. 170 derecede pişirelim. Tatlımız fırına girerken şerbeti de ocağa alıp kaynatalım. Tatlımız fırından çıktıktan 5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine döküp üzerini bir tepsi ile kapatalım. Şerbetini emdikten sonra servise hazır hale gelmiş demektir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.