Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Limonlu Ay Çöreği

(Limonlu Ay Çöreği nasıl yapılır)

Limonlu Ay Çöreği için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
yarım paket kabartma tozu
yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
100 gr margarin
50 gr tereyağı
alabildiği kadar un

muhallebisi için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tozşeker
1 limon

üzeri için:
pudra şekeri

Tarifi :
Karıştırma kabına 100 gr.margarini ve 50 gr.tereyağını alın ve karıştırın üzerine 1 adet yumurta kırın ve üzerine az miktarda un ekleyin tekrar elinizle karıştırın. Sırasıyla 1 çay bardağı toz şekeri,yarım çay bardağı sütü,yarım paket kabartma tozunu 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave ederek ve üzerine aAbildiği kadar unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru biraz dinlendirin. Kreması için tencereye 1 su bardağı sütü alın üzerine, 2 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba kaşığı toz şekeri ekleyin karıştırarak bir krema kıvamı elde edin.

Ilındıktan sonra içine limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyin. Hamuru 3 parçaya ayırın ve açın. Her parçayı 6 üçgen parça olacak şekilde kesin. içine kremadan paylaştırın ve yarım ay şeklinde rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtlımış fırında pişirin. Pişen kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.