Ana Sayfa > Tatlılar > Tulumba Tatlısı

(Tulumba Tatlısı nasıl yapılır)

Tulumba Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2.5 su bardağı un
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
5 yumurta
100 gr.margarin

şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Tarifi :
Geniş bir tencereye 3 su bardağı suyu alın üzerine 100 gr. maragarini ekleyin ve bir tatlı kaşığının ucuyla tuz ve toz şekeri ilave edin. 2.5 su bardağı unu tencereye devamlı karıştırark ilave edin. 4 yada 5 dakika kadar pişirin ve soğumaya alın. Ilıdıktan sonra üzerine yumurtaları tek tek ilave ederek elinzle yoğurarak yumurtaları iyice yedirin.

Daha sonra içine 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı pirinç ununu ilave edin ve tekrar yoğurun. Karışımı şanti torbasına alın. Tavaya sıvıyağı alın, sıvıyağ soğuk olmalıdır. Şanti torbasından karışımı sıkın ve tavaya alın ve tulumba tatlısını kızartın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.