Şeker Hamurunun Yapılışı için kullanılan malzemeler :
8 yumurta
9 çorba kaşığı un
6.5 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı tozşeker
1/2 çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
çikolatalı krema (ganaş):
400 gr. bitter çikolata
2 su b. krema
şeker hamuru:
çeyrek su bardağı su
1 çorba kaşığı (tepeleme) toz jelatin
1 tatlı kaşığı gliserin
3/4 su bardağı glikoz şurubu
9 su bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı tylose
Tarifi : Tencereye suyu alın üzerine 1 çorba kaşığı toz jelatini ilave edin. Jelatini eritin. Üzerine gilikoz ilave edin ve ocaktan alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı gliserin ilave edin. Pudra şekerini bir karıştırma kabına alın ve ortasına jelatinli karşımı alın. Elinizle karıştırarak bir hamur elde edin. Hamurunuz üzerine 1 çay kaşığının ucu ile çok az miktarda gıda boyası ilave edin. Merdane yardımıyla hamurunuzu açın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009