Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Şeker Hamurunun Yapılışı

(Şeker Hamurunun Yapılışı nasıl yapılır)

Şeker Hamurunun Yapılışı için kullanılan malzemeler :
8 yumurta
9 çorba kaşığı un
6.5 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı tozşeker
1/2 çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya

çikolatalı krema (ganaş):
400 gr. bitter çikolata
2 su b. krema

şeker hamuru:
çeyrek su bardağı su
1 çorba kaşığı (tepeleme) toz jelatin
1 tatlı kaşığı gliserin
3/4 su bardağı glikoz şurubu
9 su bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı tylose

Tarifi :
Tencereye suyu alın üzerine 1 çorba kaşığı toz jelatini ilave edin. Jelatini eritin. Üzerine gilikoz ilave edin ve ocaktan alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı gliserin ilave edin. Pudra şekerini bir karıştırma kabına alın ve ortasına jelatinli karşımı alın. Elinizle karıştırarak bir hamur elde edin. Hamurunuz üzerine 1 çay kaşığının ucu ile çok az miktarda gıda boyası ilave edin. Merdane yardımıyla hamurunuzu açın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.