Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Soğanlı Ton Balıklı Pizza

(Soğanlı Ton Balıklı Pizza nasıl yapılır)

Soğanlı Ton Balıklı Pizza için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağı buğday unu
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar su

sosu için:
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
kekik

üzeri için:
1 kase ton balığı
1 kase tane mısır
3 biber
1 kuru soğan
150 gr rende kaşar peyniri

Tarifi :
Karıştırma kabıan 2 su bardağı un ve 1 su bardağı buğday ununu alın. Üzerine 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Üzerine sıvıyağ ve alabilidiği kadar su ilave ederek bir hamur elde edin. Pizza kalıplarını yağlayın ve hamuru paylaştırıp elinizle yayarak pizza kalıplarına paylaştırın. Sosu için domatesleri küp şeklinde kesin ve parçalayıcıya alın. Üzerine domates salçasını, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ilave edip parçalayıcıdan geçirin. Hamurların üzerine sosu ilave edin. Üzerine kaşar peynir rendesinin yarısını serpin. Sosun üzerine ton balıklarını ekleyin. Soğanın yarısını yemeklik doğrayın ve ton balıkların üzerine alın. Biberleri ince kesin ve pizzanın üzerine ekleyin. Tane mısırları ilave edin. Üzerine soğan dilimleri ekleyin. Üzerine kaşar rendesini ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.