Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Mandalinalı Tart

(Mandalinalı Tart nasıl yapılır)

Mandalinalı Tart için kullanılan malzemeler :
2,5 su bardağı un
125 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı toz fındık
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
buzlu su

kreması için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı mandalina suyu
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker

Tarifi :
Kreması için tencerye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve ocağa alın. Krema katılaşmaya başlayınca üzerine 1 su bardağı mandalina suyunu ilave edin. Devamlı karıştırarak kremayı pişirin. Tart hamuru için karıştırma kabın 2.5 su bardağı unu alın. Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındık 1 tatlı kaşığı kabatma tozunu ekleyin. Ortasına havuz açın ve içine 1 adet yumurtayı kırın. Yumurtanın üzerine 125 gr.tereyağını alın. Unun üzerine 1 su bardağı toz şekeri alın. İlk önce terayağını ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra unu da karışıma ekleyerek yoğurun. Tart hamurunu kalıba yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkan tart hmurunun üzerine hazırladığınız kremayı ilave edin.Üzerine mandalina dilimleri ile süsleyerek servis edin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.