Sivas`ın Etli Ekmeği için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
iç harcı için:
400 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
4 biber
1 tutam maydanoz
Tarifi : Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır. İçine maya, tuz, şeker ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak doğrayıcıya alınır. İnce kıyılınca için maydanoz da ilave edilir. Daha sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır. Hamurlar bezelere ayrılıp uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harçtan sürülerek yağlanmış tepsiye alınır. 250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009