Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patila

(Patila nasıl yapılır)

Patila için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
yarım bardağı yaş maya
su
200 gr tuzsuz peynir
toz şeker
1 fiske tuz

Tarifi :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine yarım paket yaşmaya, bir fiske tuz ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile açın. Hamurun üzerine tuzsuz beyaz peyniri paylaştırın. Hamurun kenar kısımlarını elinizle kıvırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,047 saniyede oluşturuldu.