Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ağzı Açık Poğaça

(Ağzı Açık Poğaça nasıl yapılır)

Ağzı Açık Poğaça için kullanılan malzemeler :
150 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un

içi için:
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz, karabiber

Tarifi :
Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini sıvıyağı, mahlepi ve yoğurdu alın. Elinizle iyice karıştırdıktan sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edin. İçi için
patatesleri ezin. İçine yumurta akını, peyniri,
doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın. Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın.

Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün. İsterseniz çörek otu da serpebilirsiniz. 180 derecede kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.