Karamelli Tarçınlı Çörek için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
alabildiği kadar su
iç harcı için:
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tarçın
karameli için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Tarifi : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Üzerine 1 daet yumurta süt, tereyağı ve yaşmaya ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru iyice özleştirin. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun üzerine toz şeker ve tarçın ilave edip elinizle iyice yayın. Daha sonra hamuru bir ucudan başlayarak rulo yapın. Rulo yaptığınız hamuru dilimlere kesin. Karemeli için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı toz şekeri eritip karamel elde edin. Fırınkabına karameli dökün. Üzerine dilimlediğiniz çörekleri enine dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında pişirin. Çörek piştikten sonra servis tabağına fırın kabını ters çevirip servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009