Ana Sayfa > Tatlılar > Yaz Tatlısı

(Yaz Tatlısı nasıl yapılır)

Yaz Tatlısı için kullanılan malzemeler :
125 gr. margarin
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı su
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

üzerine:
mevsim meyveleri
1 çay bardağı toz şeker
1 kase kuru üzüm
1 kase ceviz
tarçın
1 su bardağı meyve suyu
dondurma

Tarifi :
Karıştırma kabına un ve margarin alınarak karıştırılır. Daha sonra üzerine yumurta sarısı, toz şeker , vanilya ve soğuk su konularak bir tart hamuru hazırlanır.

Hazırlanan bu hamur tart kalıbına yayılarak çatalla delikler açılır. Tart hamuru pişerken meyveler pişirilir. Bunun için 1 çay bardağı toz şeker ve biraz meyve suyu tavaya alınarak bir karamel hazırlanır. Karamel kıvamını alınca üzerine doğranmış meyveler, üzüm, ceviz, tarçın ve kalan meyve suyu eklenir.

Tart pişince hazırlanan meyveli karışım üzerine yayılarak dondurma ile servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.