Çilekli Tart Tarifi için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
125 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı buzlu su
alabildiği kadar un
kreması için:
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tarifi : Önce kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye dökün ve karıştıra karıştıra pişirin. Krema soğurken hamuru hazırlayın. Karıştırma kabına 125 gr. tereyağını alın.Üzerine pudra şekerini, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları kırın. Yarım bardak soğuk suyu da ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurun üçte ikisini yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını iyice yükselterek bastırın. Ortada oluşan havuzu krema ile doldurun. Kalan hamuru da merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın. 180 derecede pişirin. Daha sonra üzerine çilek dilimleri yerleştirin ve pudra şekeri eleyin. İyici ılındıktan sonra dilimleyerek ikram edin. Nefis bir tatlı.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009