Ana Sayfa > Çorbalar > Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası

(Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası nasıl yapılır)

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası için kullanılan malzemeler :
3 çorba kaşığı arpa şehriye
1çorba kaşığı un
1 yumurta
1 kase yoğurt

üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 kuru soğan
tuz

Tarifi :
Önce arpa şehriyenizi bir miktar su ile haşlayın. Diğer tarafta yoğurdun içine yumurtayı ve unu ekleyip çırpın. Çorbanın suyundan ilave ederek terbiyeyiılıtın. Kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Suyunu ve tuzunu ayarlayın.
üzeri için tereyağında soğanı soteleyin. Soğanlar kızarınca nanesini de ekleyip çorbanıza ekleyip hemen sıcak servis yapın. Sıcak günlerde soğuk da yenebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.