Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Çubukları

(Tavuk Çubukları nasıl yapılır)

Tavuk Çubukları için kullanılan malzemeler :
250 gr. tavuk göğüs eti
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
karabiber
kırmızıbiber

Tarifi :
Fırını 190 derecede ısıtıp fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Tavuk etlerini uzun çubuklar halinde kesip tuz, karabiber ve kırmızıbiber serptikten sonra fırında 10 dk. kadar pişirin. Tavada yağı,soğanı, sarımsağı küçük küçük doğranmış domatesleri sote edin. Sosa karabiber, tuz ve şeker ilave edip ocaktan alın. Fırından çıkarttığınız tavukların üzerine domates sosunu dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.