Ana Sayfa > Tatlılar > Nevzine

(Nevzine nasıl yapılır)

Nevzine için kullanılan malzemeler :
Yarım kilo un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gr.margarin
1 çay bardağı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu Tuz

ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4 damla limon suyu

Tarifi :
Tüm malzemeleri bir kap içinde karıştırıp yoğurun. Yumuşak bir hamur haline getirip tepsiye bastırarak yayın.Hamurun üzerini çatalla ezerek şekil verin. Kare ya da üçgen biçiminde kesin. 180 derecede 40 dk. süreyle pişirin. Şeker, limon suyu ve suyu karıştırıp kaynatarak şerbeti yapın. Tatlıyı fırından aldıktan sonra şerbetini sıcakken üzerine dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.