Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ispanaklı Tava Böreği

(Ispanaklı Tava Böreği nasıl yapılır)

Ispanaklı Tava Böreği için kullanılan malzemeler :
2 yufka
1 tutam ıspanak
1 soğan
50 gr kaşar peyniri
50 gr beyaz peynir
sıvıyağ
tuz, karabiber

Tarifi :
İlk olarak karıştırma kabının içine ıspanaklar doğranarak alınır. Üzerine tuz gezdirilerek karıştırılır. Beyaz peynir ve kaşar peynir rendelenerek ilave edilir. soğanı doğranarak eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanırak iç harç hazırlanır. Daha sonra 1 yufka tezgaha serilir. Yufka ikiye ayrılır. Yufkanın her bir parçasına harcın 4 te biri yayılarak yufkalar rulo şeklinde sarılır.

Hazırlanan börek yağlanmış tavaya birbirinin devamı olacak şekilde ardarda dolanır. Üzerine sıvıyağ gezdirilerek iki taraflı pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.