Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Midye Şeklinde Kıymalı Börek

(Midye Şeklinde Kıymalı Börek nasıl yapılır)

Midye Şeklinde Kıymalı Börek için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
tuz
yarım limon suyu
aldığı kadar un

ara katlar için:
125 gr. margarin

iç harcı için:
1 çay haşlanmış pirinç
250 gr. kavrulmuş kıyma
4 yeşil soğan
1 tutam maydonoz
tuz, karabiber

Tarifi :
İlk olarak hamuru hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına önce sıvıyağ, yoğurt , yumurta ve su alınarak çırpma teli ile iyice karıştırılır.

Üzerine yarım limon suyu eklendikten sonra alabildiği kadar un ile bir hamur hazırlanır. Hazırlana hamur açıldıktan sonra üzeri eritilmiş margarin ile iyice sıvanır ve rulo yapılarak buz dolabında 2-3 saat bekletilir.

Diğer taraftan iç harça hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz alınır. Biraz yağ, tuz ve baharat ilave edilerek karıştırılır.

Buz dolabında bekletilen hamur 1er parmak ara ile kesilerek yan tarafları üste gelecek şekilde konularak çay tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra içine hazırlanan harç konularak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bir süre bekletildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.