Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Budu Dolması

(Tavuk Budu Dolması nasıl yapılır)

Tavuk Budu Dolması için kullanılan malzemeler :
2 tavuk budu
1 havuç
1 kabak
1 soğan
tuz,karabiber
sıvıyağ

garnitürü için:
2 patates
4 sap taze soğan
bir tutam maydanoz
1 limon
tuz, karabiber
sıvıyağ

Tarifi :
Önce tavuk butlarını kemiksiz bir şekilde açıp,döverek inceltin. Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine doğranmış soğanı ve rendelenmiş havuçları alın. Daha sonra doğranmış kabakları,tuz ve baharatları ilave edip pişirin. Açtığınız butların içine koyarak sarın. Kürdan yardımı ile ya da iğne iplikle dikerek ağızlarını kapatın.

Fırında iyice kızarana kadar pişirin. Garnitürü için patatesleri haşlayıp küp doğrayın. İçine kıyılmış soğan ve maydanozu ekleyin. Limon suyu, sıvıyağ tuz ve karabibre ekleyerek karıştırın. Servis tabağının altına salatayı alın. Fırından çıkan tavuk dolmalarını dilimleyerek üzerine yerleştirin.

En son taze baharatlarla (kekik veya biberiye olabilir) süsleyin


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.