Enginarlı Köfte için kullanılan malzemeler :
4 enginar
köftesi için:
1 tutam maydonoz
150 gr kıyma
1 yumurta sarısı
1 soğan
karabiber,tuz
alabildiği kadar kurutulmuş ekmek
üzeri için:
sıvıyağ
4 domates
1dolmalık yeşil biber
2 renkli biber
1 su bardağı bezelye
taze kekik
zeytinyağı
tuz
karabiber
su
Tarifi : Enginarları tencereye alın. Üzerine biraz tuz ve toz şeker ekledikten sonra enginarları haşlayın. Diğer taraftan köftesi için; kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine yumurta sarısı, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve alabildiği kadar kurutulmuş ekmek ilave edilir. Tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra hazırlanmış olan köfte harcından 4 tane yassı köfte hazırlanır. Enginarlar haşlandıktan ve köfteler hazırlandıktan sonra 2 domates küp doğranarak fırın kabının altına yayılır. Enginarlar domateslerin üzerine yerleştirilir. Daha sonra hazırlanan köfteler enginarların üzerine yerleştirilir.Köftelerin üzerine de sırasıyla 1 halka domates, yeşil biber, sarı biber va kırmıı biber konularak kürdan ile tutturulur.
Tabandaki domateslerin üzerine de bezelyeler serpiştilir. En son enginarların haşlandığı sudan bir miktar konularak fırında pişirilir. Yemeğimiz pişince isteğe göre üzerine bir dilim kaşar peyniri konup bir süre daha fırında bekletilebilir
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009