Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Bahçıvan Dolması

(Bahçıvan Dolması nasıl yapılır)

Bahçıvan Dolması için kullanılan malzemeler :
taze asma yaprağı
kara lahana
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
2 soğan
zeytinyağı
pirinç
bulgur
tuz, karabiber

Tarifi :
Taze sama yapraklarını ve kara lahanın önceden haşlayın. İç harcı için karıştırma kabına kesilmiş olan maydonoz ve dereotunu alın. Üzerine 1 çorba kaşığı salça, 2 adet yemeklik kesilmiş soğan, pirinç, bulgur, tuz ve karabiberi ilave edin.

Tüm malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarına ve kara lahanaya iç malzemeleri sarın. Tencerede sarmaları alın. Üzerine sıcak su ilave ederek pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.