Bahçıvan Dolması için kullanılan malzemeler :
taze asma yaprağı
kara lahana
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
2 soğan
zeytinyağı
pirinç
bulgur
tuz, karabiber
Tarifi : Taze sama yapraklarını ve kara lahanın önceden haşlayın. İç harcı için karıştırma kabına kesilmiş olan maydonoz ve dereotunu alın. Üzerine 1 çorba kaşığı salça, 2 adet yemeklik kesilmiş soğan, pirinç, bulgur, tuz ve karabiberi ilave edin.
Tüm malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarına ve kara lahanaya iç malzemeleri sarın. Tencerede sarmaları alın. Üzerine sıcak su ilave ederek pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009