Bulgur Köftesi için kullanılan malzemeler :
200 gr. köftelik bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
Kırmızıbiber ve tuz
Tarifi : Bulgur yıkanıp tuz ve 1 çay bardağı suyla yoğrulur. İçine salça, un ve baharatlar ilave edildikten sonra yoğrulma işlemine devam edilir. Yoğrulan malzemeden parçalar kopartılarak köfteler yapılır. Bol sıcak suda 10 dk. kadar haşlanan köfteler tabağa alınır. Köftelerin üzerine salça, sarımsak, zeytinyağı ile sos hazılanıp döküldükten sonra servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004