Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Bolu Köftesi

(Bolu Köftesi nasıl yapılır)

Bolu Köftesi için kullanılan malzemeler :
350 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
maydanoz
ekmek içi
tuz, karabiber
kekik
su
garnitürü için:
5 patates
2 soğan
tuz, karabiber
maydanoz
kızartmak için:
sıvıyağ

Tarifi :
Karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine 1 adet soğan rendeleyin. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine ince kesilmiş maydonoz ekmek içi, tuz, karabiber ve su ilave ederek köfteyi yoğurun. Köfteyi ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verip hafifçe eliniz ile bastırın. Köfte normal köftelerden biraz daha yumuşak olmalıdır.

Köfteleri tavada pişirin. Garnitüri için patatesleri yuvarlak halka olarak kesin. Tavada patatesleri kızartın. Daha sonra soğanı piyaz olarak kesin. Tavaya soğanı alın. Üzerine kızarmış patatesleri alın. Üzerine tuz ve toz şeker ilave edip soteleyin. Servis tabağına patatesleri alın. Üzerine köfteleri dizin, üzerini maydonoz ile süsleyip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.