püresi için:
4 patates
1 çorba kaşığı teryağı
1,5 su bardağı süt
tuz, su
Tarifi : Dana nuarı, irice doğranmış soğan ve havucu, defne yapraklarını, maydanoz saplarını, karabiberi tencereye alarak ve üzerine su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. Bu arada patatesleri incecik doğrayıp üzerine biraz su ve süt ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. Pişince içine kalan sütü ve tereyağını, tuzu ilave ederek eziyoruz. kıvamını sağlayınca altını kapatıyoruz.
Sosu için de tavaya çok az zeytinyağı alıp sarımsakları soteliyoruz. Üzerine salçayı, tuz, karabiberi ve suyu ekliyip sosumuzun kıvamını ayarlıyoruz. Pişen rostomuzu dilimleyerek servis tabağına alıyoruz. Kenarlarını patates püresini alıyoruz. Her tarafına sosu gezdirip sıcak servis yapıyoruz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009