Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Saraylı Tavuk

(Saraylı Tavuk nasıl yapılır)

Saraylı Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarımsak
6 mantarsıvıyağ
tuz, karabiber
zeytinyağı
taze kişniş
5 adet milföy hamuru

püresi için:
4 patates
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz,karabiber

üzeri için:
kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince doğrayarak sotelemeye alın. Yüksek ateşte sotelenen soğanlara doğranmış mantarı ve tavuk etini ekleyerek yarı kıvamda pişirin.

Püresi için patatesleri rendeleyin. Üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve sütü ekleyerek pişirin.
Milföy hamurlarını merdane yardımı ile çorba kasesi boyutunda açın. Daha sonra her bir hamuru ısıya dayanıklı kaselere alın. Üzerine tavuklu iç harçtan koyun. Patates püresini de üzerine sıkarak tepsiye alın.180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.