Sultan Usulü Bakla için kullanılan malzemeler :
1 kg bakla
1 demet taze soğan
1 tutam nane
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı şeker
Tarifi : Baklalar ayıklanır ve limonlu su içine atılır. Derince bir tencereye bir kat yıkılmış nane ve dereotu karışımı dizilerek baklalar istif edilir. En üste irice doğranmış taze soğanlar konur. Tuz, bir kesme şeker, yağ ve üstünü örtünceye kadar su ilave edilerek, ağzına yağlı kâğıt örtüp kapağı kapatılır orta ateşte 1,5 saat pişirilir, pişme esnasında yağlı kâğıt açılmaksızm, yalnız kapak kaldırılıp, kâğıdın üzerine su serpilir.
Servis soğuk olarak, arzu edilirse sarımsaklı yoğurtla birlikte yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009