Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Etli Bostan Kebabı

(Etli Bostan Kebabı nasıl yapılır)

Etli Bostan Kebabı için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 kuşbaşı et
5 adet domates
1 kaşık salça
3 adet yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr dil peyniri
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam köri

Tarifi :
Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun. Sap kısmını kesip, ortasını dikkatlice oyun, tuzlu suda bekletip, süzün. Kızgın yağda veya en kolayı fritözde hafif kızartın. Kuşbaşı doğranmış eti çok az yağda kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları, biberleri, domates ve salçayı ilave edip, kavurmaya devam edin. Biraz sıcak su ekleyip, kısık ateşte eti pişirin. Patlıcanları küçük fırın güveçlerine yerleştirin. Pişen etli harcın içine, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırın ve patlıcanların içine doldurun. Dil peynirini dilimleyin ve patlıcanların üzerine kapatın. 180°C fırında, peynirler eriyip, kızarana kadar pişirin. Sıcakken, güveçle birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.