Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Rulo Omlet

(Rulo Omlet nasıl yapılır)

Rulo Omlet için kullanılan malzemeler :
500 gr ıspanak
100 gr jambon
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
60 gr tereyağı
1 kaşık un
6 adet yumurta
1 su bardağı süt

Tarifi :
Ispanak temizlenip dura su çıkıncaya kadar yıkanır. Sonra haşlanıp iyice süzülür. Haşlanan ıspanak kıyılarak püre haline getirilir.

Tereyağının yansı bir tencerede eritilir. Erimiş yağ hızlı hızlı karıştırılırken un azar azar akıtılarak yedirilir. Yağlı un 1-2 dakika karıştırılarak kavrulur. Unun rengi dönmeden tuz eklenir ve süt damla damla akıtılarak yağlı una yedirilir. Elde edilen beşamel birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, ateşten indirilip bir kenarda soğumaya bırakılır. 4 yumurta iyice kanşıncaya kadar çırpılır, tuzlanır ve ıspanak püresi katılır. Rendelenmiş peynir eklendikten sonra iyice karıştırılarak malzeme birbirlerine yedirilir. Kalan tereyağının yarısı tavada kızdırılıp, karışım içine dökülür ve omlet gibi pişirilir. Bu arada yağlı kâğıt mutfak tezgahının üstüne serilir. Ispanaklı omlet pişince bu kâğıdın üstüne alınır. Hazırlanmış beşamelin yarısı omletin üstüne dökülür. Kalan rendelenmiş kaşar peyniri, bir tutam tuz ve iki yumurta bir kâsede çırpılarak birbirine yedirilir.

Kalan tereyağı tavada kızdırılır. Yağ ısınınca içine omlet harcı boşaltılır ve pişirilir. Üstüne kalan beşamel dökülür. Onun da üstüne kıyılmış jambon serpiştirilir. Sonra omlet rulo yapılarak iyice sarılır ve yağlı kâğıdın üstündeki beşamelli ve ıspanaklı omletin kenarına yerleştirilir. Kâğıdın da yardımıyla ortasında diğer omlet olmak üzere ıspanaklı omlet yuvarlanarak rulo yapılır, sonra bu rulo buzdolabına kaldırılır.

Rulo, buzdolabında 1-2 saat kaldıktan sonra çıkarılarak üstündeki kâğıt alınır ve dilimlenip servis tabağına yerleştirilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.