Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Mısır Sarması

(Mısır Sarması nasıl yapılır)

Mısır Sarması için kullanılan malzemeler :
4 adet soğan
200 gr tereyağı
1 kaşık kuyruk yağı
6 adet karalahana
500 gr mısır

Tarifi :
Kuşbaşı et biraz pişirilir. Soğanlar tereyağında kavrulduktan sonra kuyruk yağı ve et katılır. Daha sonra fırın mısırı da katılır ve biraz kavrulduktan sonra su ilave edilerek pişirilir. Tuz, kara biber, istendiği takdirde nane bu aşamada katılır. Lahanalar kaynar suda haşlanır. Soğuduktan sonra malzeme ile sarılır. Azar azar su ilave edilerek pilşirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.