Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Jambonlu Patates

(Jambonlu Patates nasıl yapılır)

Jambonlu Patates için kullanılan malzemeler :
4 iri patates
tuz karabiber
150 gr füme edilmiş çiğ jambon (tavla zarı iriliğinde doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarmısak
2 olgun domates
½ demet maydanoz
1 limon kabuğu rende

Tarifi :
Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız. Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az kavurduktan sonra ince doğranmış sarmısak, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak kesilmiş domates ilave ediniz.

10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz . Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz. Bir karıştırılıp servis tabağına alınız. Sıcak servis ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.