Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Karnabahar Kızartması 2

(Karnabahar Kızartması 2 nasıl yapılır)

Karnabahar Kızartması 2 için kullanılan malzemeler :
1/2 karnabahar
2 yumurta
un
1 şişe maden suyu
limon suyu
tuz
karabiber
yağ

Tarifi :
Karnabaharlar parçalara ayrılır, 3-4 dakika kaynar tuzlu suda tutularak haşlanır. Sıcak sudan çıkarılınca soğuk suya batırılıp çıkarılırlar. Bir kapta un, yumurta ve maden suyu karıştırılır. Çok akıcı olmayan bir kıvam olacak şekilde ayarlanır. İçine 1-2 damla limon, tuz ve karabiber koyulur. haşlanmış karnabaharlar una bulanıp bu karışıma atılır ve sonra kızgın yağda kızartılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 21 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.