Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Bahçe Usulü Tavuk

(Bahçe Usulü Tavuk nasıl yapılır)

Bahçe Usulü Tavuk için kullanılan malzemeler :
6 adet tavuk kalça eti
6 kaşık sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 adet kabak
2 adet pırasa
4 adet taze soğan
5 adet sivri biber
4 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 yarım demet maydanoz

Tarifi :
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Kabakların kabuklarını kazıyıp, yatayına ortadan ikiye kesip çubuk, çubuk doğrayınız. Pırasaları halka halka doğrayıp, taze soğanları kıyınız, sivribiberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız. Yayvan bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, tavukları ilave edip soteleyiniz. Başka bir tencere de 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırınız, kızan yağa piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.Kuru soğanlar pembeleşince, içine doğranmış pırasaları, sivri biberleri, taze soğanları ilave edip birlikte kavurunuz. En son olarak sebzelerin içine tavukları, doğranmış kabakları, tavuk suyunu, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyip, pişiriniz. Pişen yemeği servis tabağına alıp, kıyılmış maydanoz ile süsledikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.