Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Istakoz Haşlaması

(Istakoz Haşlaması nasıl yapılır)

Istakoz Haşlaması için kullanılan malzemeler :
1 demet maydanoz
1 adet ıstakoz
1 adet soğan
1 kahve fincanı sirke
1 miktar tuz

Tarifi :
Bir tencereye bolca su, bir demet maydanoz, soğan, sirke ve tuz konur. Istakozlar içine atılıp yarım saat pişirilir. Süzülüp soğutulduktan sonra ıstakozun kabuğu soyulup , etleri servis tabağına yerleştirilir. Bir kap içinde hardal ile yumurta sarıları çatalla çırpılır. Yavaş yavaş ve karıştırılarak zeytinyağı, limon suyu, karabiber, tuz ve bir kaşık sirke konup etlerin üzerine dökülür. Maydanozun yaprakları ince ince doğranıp serpilerek servis yapılır. Arzu edilirse ıstakozun üzerine sos yerine, mayonez dökülüp turşu ile süslenebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.