Kabak-Havuç Salatası için kullanılan malzemeler :
2 adet kabak
2 adet havuç
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
biraz sıvı yağ
tuz
bir avuç dövülmüş ceviz
Tarifi : Öncelikle havuçlar rendelenir ve bir miktar yağda kavrulur, sonra kabaklar rendelenir ve havuçlara eklenerek birlikte kavrulurlar. Sebzeler diriliklerini biraz kaybettikten sonra kavurma işlemi bitirilir ve soğumaya bırakılırlar. Ayrı bir kapta yoğurtla dövülmüş sarımsaklar karıştırılır, sebzelerin üzerine dökülür. Servis kabına alınan karışım üzerine ceviz dökülür.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 28 Kasım 2003