Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kuzu Etli Bahar Türlüsü

(Kuzu Etli Bahar Türlüsü nasıl yapılır)

Kuzu Etli Bahar Türlüsü için kullanılan malzemeler :
500 gr kuşbaşı kuzu eti
4 adet kuru soğan
300 gr bezelye
300 gr bakla
2 adet enginar
6 adet kiraz domates
2 adet sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz

Tarifi :
Bezelyeyi ayıklayalım. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletelim. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyelim. Taze sarımsakları temizleyip kıyalım. Soğanları soyup küçük küçük doğrayalım. Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirelim. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavuralım. Bezelye ve baklayı ekleyelim.

Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirelim. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Sıcak olarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.