Sebzeli Levrek Buğulama için kullanılan malzemeler :
2 adet levrek balığı
5 adet domates
2 adet soğan
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Tarifi : Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayın. Bir fırın kabına dizin.Sos için bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar iyice kavrulunca, doğranmış sivri biberleri ve doğranmış sarımsakları ekleyip bir müddet daha kavurun. En son rendelenmiş, blendırdan geçirilmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyip kavurun.
Domatesli sosun üzerine karabiberi ve tuzu da ekleyin.Kaynayan sosu balıkların üzerine gezdirin, fırın kabını önceden ısıtılmış fırına sürün. 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009