Ahududu Reçelli Kek için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
0 yarım su bardağı şeker
10 çorba kaşığı ahududu reçeli
Tarifi : Kek hamuru için unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Margarini eritin, yumurta, vanilya ve şeker ile iyice çırpın. Şeker eriyince unu katıp hamur yapın ve bu karışımı yağlanmış kalıba aktarın. 180 derecede pişirin, fırından çıkartıp ılındığında ise üzerini ince bir tabaka kremşanti ile kaplayın.
En üste reçeli sürüp dilimleyerek yanında dondurma ile servise sunabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009