Füme Balıklı Yumurta için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
2 adet uskumru
100 gr tereyağı
1 miktar tuz
1 miktar karabiber
Tarifi : Yumurtaları katı olarak haşlayın ve soğuk suda tuttuktan sonra kabuklarını ayıklayın. Yumurtalar ayıklanıp soğuyunca uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Sarılarını bir kâsede toplayın.
Tereyağını yumuşatarak yumurta sarılarının içine ilave edin. Füme edilmiş uskumru balığının da derisini çıkartıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra ezerek ince delikli tel süzgeçten geçirin. Balık ezmesini kâsedeki karışıma katın, tuz ve biberi ekin. Bir çatalla çırparcasına karıştırarak karışımı birbirine iyice yedirin.
Krema durumuna gelmiş karışımı sıkma şırıngasına doldurun ve boş kayık biçimindeki yumurta aklarının içine şekil vererek sıkın. Servis tabağına dizin. Tabağı birkaç sap yıkanmış maydanozla da süsleyebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009