Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Füme Balıklı Yumurta

(Füme Balıklı Yumurta nasıl yapılır)

Füme Balıklı Yumurta için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
2 adet uskumru
100 gr tereyağı
1 miktar tuz
1 miktar karabiber

Tarifi :
Yumurtaları katı olarak haşlayın ve soğuk suda tuttuktan sonra kabuklarını ayıklayın. Yumurtalar ayıklanıp soğuyunca uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Sarılarını bir kâsede toplayın.

Tereyağını yumuşatarak yumurta sarılarının içine ilave edin. Füme edilmiş uskumru balığının da derisini çıkartıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra ezerek ince delikli tel süzgeçten geçirin. Balık ezmesini kâsedeki karışıma katın, tuz ve biberi ekin. Bir çatalla çırparcasına karıştırarak karışımı birbirine iyice yedirin.

Krema durumuna gelmiş karışımı sıkma şırıngasına doldurun ve boş kayık biçimindeki yumurta aklarının içine şekil vererek sıkın. Servis tabağına dizin. Tabağı birkaç sap yıkanmış maydanozla da süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.