Köri Soslu Pilav (tavuklu) için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı amerikan pirinci
1 şeker kaşığı karabiber
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı köri sosu
bir tutam maydanoz ve tuz
2 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış tavuk eti
2 adet soğan
100 gr. kuş üzümü
2 çorba kaşığı karanfil
Tarifi : Önce pilavı normal şekilde pişirin ve demlenmeye bırakın. Havuç, soğan ve tavuk etlerini büyük parçalar halinde doğrayın. Servis tabağına alıp üzerini soya sosu ve köri sosu ile süsleyin. Pilav suyunu çekince içine karabiber, kuşüzümü, ve karanfil ekleyip karıştırın.
Sebzeli Tavuk'un yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009