Ana Sayfa > Et Yemekleri > Mantarlı Dana Ciğeri

(Mantarlı Dana Ciğeri nasıl yapılır)

Mantarlı Dana Ciğeri için kullanılan malzemeler :
600 gr dana ciğeri
80 gr sıvı yağ
20 gr un
30 gr kurutulmuş mantar
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 su bardağı et suyu
1 tutam karabiber
1 tutam tuz

Tarifi :
Ciğerin üstünü saran zarı mümkün olduğu kadar çıkardıktan sonra bol akarsuda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında dilimlere doğrayın.
Yağı bir tavaya koyup kızdırın. Ciğerleri içine aktarın ve kuvvetli ateşte önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını kızartın. (ciğeri sertleşmemesi için beş dakikadan fazla ateşte tutulmamalıdır).

Ciğeri tavadan çıkarırken tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı rendeleyin. Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanın rengi dönünce tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı iyice birbirine karıştırın. Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın. Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları bir-iki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin.
Salçayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun. Salça koyulaşınca önceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin üstüne dökün ve hemen servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.