Ana Sayfa > Et Yemekleri > Mantar Soslu Et Dolması

(Mantar Soslu Et Dolması nasıl yapılır)

Mantar Soslu Et Dolması için kullanılan malzemeler :
300 gr mantar
5 kaşık tereyağı
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
80 gr sucuk
8 dilim salam
8 dilim dana bifteği
1 kaşık un
2 kaşık sirke
3 kaşık krema
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra dilimleyin. Tereyağın yarısını bir tavaya koyarak eritin. 1 diş sarımsağı ilave edip pembeleşince tavadan alın. Mantarları ekleyin. 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Tuz, biber ekip ateşi kısın. Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin. Bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alın ve sıcak olarak bekletin. Tavada kalan karışıma küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edip harmanlayın.

Salam, sucuk karışımını bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın. Her birini rulo yapıp kürdanla tuturun, üzerine un serpin. Kalan yağı bir tavada erit. Et dolmalarını yağa ilave edip çevirerek pişirin. Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Bu arada beklettiğiniz mantarı, dolmaların üzerine dökün ve 3 dakika daha pişirin. 3 çorba kaşığı taze krema ekleyin.Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.