Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Anzak Bisküvisi

(Anzak Bisküvisi nasıl yapılır)

Anzak Bisküvisi için kullanılan malzemeler :
1/2 paket margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı kaynar su
1 çay kaşığı karbonat

Tarifi :
Yağı eritmeye başlayınca içine bal eklenir.
Eriyen yağa önce kaynar su sonra karbonat eklenir.

Ayrı bir kapta yulaf ezmesi,un,hindistan cevizi ve şekeri karıştır sonra yağ karışımını ekle ve kaşıkla iyice karıştırılır.
Tepsiye kaşıkla karışımdan koyalım ama yayılmasın.

İyice ısınmış 170 derecelik fırında pişirelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.