Patates Kavurma için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
350 gr mantar
4 dis sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 sap biberiye
100 gr kurutulmuş domates
karabiber
tuz
Tarifi : Patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak sert kalacak şekilde haşlayın. Soğumaya bırakın ve sonra kabuklarını soyun, ince dilimleyin.
Mantarları ayıklayın ve onları da ince ince dilimleyin. Biberiye yapraklarını saplarından ayırın. Maydanoz yapraklarını iri kıyın. Sarmısağı soyun, ufak parçalara kesin. Kurutulmuş domatesleri 1 cm büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyagını tavada kızdırdıktan sonra patates dilimlerini ara sıra çevirerek kızartın. Sonra mantar, sarımsak parçaları, kurutulmuş domates ve biberiyeyi ilave edin, kısa bir süre kızartın. Karabiber ve tuz ile tatlandırın. Maydanoz ile karıştırın ve bekletmeden servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009