Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Hindi Sarması

(Hindi Sarması nasıl yapılır)

Hindi Sarması için kullanılan malzemeler :
2 adet hindi göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
500 gr. ıspanak yaprakları
kırmızı biber
1 su bardağı krema
karabiber
1 çay kaşığı un
tuz
2 adet soğan
etsuyu tablet
kırmızı biber
kekik

Tarifi :
Bütün hindi göğsünü bir kesme tahtası üzerinde ortada ikiye ayırın, bir bıçak yardımıyla hafif inceltin. Baharatları kullanarak tatlandırma işlemini yapın. Ispanak yapraklarını yıkayın. bir tencerede kaynamakta olan suyun içine bir-iki dakika için bırak ve süzgeç yardımı ile buzlu suyun içine çıkarın.

Soğuk suyun ve tuzlu suyun içine çıkarılırsa rengi kaybolmaz. Bir tavanın içinde hafifçe sote edin. Hindistan cevizi rendesi, tuz, kırmızı biber ile tatlandırın. ıspanak yapraklarını düzgün bir şekilde üstüne serin ve kenardan başlayarak sıkıca ve dikkalice sarın.

Bir fırın tepsisinin içine yüksek ateşte altını yağlayıp yerleştirin. Sonra etsuyunu ilave edip 25 dakika daha pişirin. Tepsideki suyu bir tencereye alıp sosunu ayarlayın. Hindiyi dilimleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.