Bolonez Sos için kullanılan malzemeler :
1 defne yaprağı
100 g margarin
200 g soğan, ince kıyılmış
4 çarliston biberi, tohumları alınıp ince dilimlenmiş
4 diş sarmısak, ince kıyılmış
400 g konkase domates
45 ml domates sosu
750 g yağsız kıyma
taze çekilmiş karabiber
tuz
Tarifi : Margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı, sarmısağı ve kıymayı ilave edip beraberce 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Konkase domates ve çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. 15 dakika daha pişirip içine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin. Domates sosunu katın. Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 22 Ocak 2004