Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Acılı Börek

(Acılı Börek nasıl yapılır)

Acılı Börek için kullanılan malzemeler :
2 adet taze soğan
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı acısos
1 çorba kaşığı un
400 gr domates
yarım çay kaşığı tuz
yarım su bardağı bira
yarım çay kaşığı acı kırmızı biber sosu
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
4 adet sosis
500 gr bezelye
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet turp
4 adet lavaş ekmek

Tarifi :
Taze soğanı, sarmısağı, yeşil biberleri 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Acılı sosu ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin. Domatesleri, acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 1/3′ünü katın. Bunları büyük bir kaba boşaltın. Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak üzereyken alın. Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile altüst yapın ve yağını süzün.

Sosisleri, patatesleri, bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 1/4′ünü, acılı sosun 1/2’sini orta boy bir kapta karıştırın. Her lavaş yufkayı ikiye bölün. Parçaların üzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dökün ve yayın. Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın servis tabağına börekleri dizin ve sosun geri kalanını sos olarak rulo lavaşların yanında servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.