Ana Sayfa > Soslar > Bearnez Sos

(Bearnez Sos nasıl yapılır)

Bearnez Sos için kullanılan malzemeler :
10 g (1 çorba k.) doğranmış soğan
6 adet dövülmüş tane karabiber
1 çay k. tarhun veya 1/3 çay k. kuru tarhun
1 çorba k. tarhun sirkesi
3 yumurta sarısı
200 g margarin
1 çorba k. maydanoz (ince kıyılmış)

Tarifi :
Soğan, tane karabiber, tarhun ve sirkeyi bir tencereye koyun. Hafif ateşte, yaklaşık 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar çektirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Karışım ılınınca, tenceredeki malzemeye yumurta sarılarını da katıp, benmaride telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, koyulaşıp krema kıvamını alıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakın. Eritilmiş ılık margarini bir sicim gibi akıtıp, telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar ilave edin. Sosu ince bir süzgeçten geçirin. İçine kıyılmış tarhun yaprakları ve maydanozu katın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 22 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.