Ege Usulü Çipura için kullanılan malzemeler :
2 adet çipura balığı
Sosu İçin:
2 diş sarımsak
türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızı toz biber
varsa 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye
Tarifi : Balıkların pullarını ve içini iyice temizlettikten sonra yıkayıp süzün. Süzülen balıkların 2 yüzüne de bıçakla çaprazlamasına kesikler atın. Böylece balık hem sosunu daha iyi çekecek, hem de daha lezzetli olacaktır.
Sosu hazırlamak için; dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını geniş ve derin bir kaba koyun. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip, çatal yardımıyla iyice çırpın. İnce doğranmış taze biberiyeyi ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırladığınız bu sosu fırçayla balıkların içine sürüp, palıkları bu sosta en az yarım saat bekletin.
Balıkları etli ızgarada ya da kömür ateşinde pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 16 Şubat 2010