Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Çin Usulü Tavuk Kanadı

(Çin Usulü Tavuk Kanadı nasıl yapılır)

Çin Usulü Tavuk Kanadı için kullanılan malzemeler :
12 adet tavuk kanadı
1/2 kahve fincanı bal
soya sosu
tuz
karabiber
kırmızıbiber

Tarifi :
Sosun bekletilme süresi : 2 saat

Tavuk kanatlarının uç kısımlarında kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için iki üç tanesini bir şişe takarak aynı anda tütsüleyebilirsiniz(pırcalayabilirsiniz). Pırcaladığımız tavuk kanatlarını bir kaşık unla ovalayarak
oluşan siyah noktaların kaybolmasını sağlayın.
Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte bal iyice eriyinceye kadar çırpın.
Bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın.

Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin.(sosu önceden yapıp dinlendirirseniz sizin için daha kolay olur).

Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın. Isıya dayanıklı bir cam tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Çin usulü tavuk kanadını, kabuklarıyla birlikte fırında pişmiş taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış mevsim sebzeleriyle servis yapabilirsiniz.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.