Körili Piliç için kullanılan malzemeler :
1 adet piliç
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı ince kıyılmış elma
1 kahve fincanı krema (yoksa şart değil)
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
2 ½ su bardağı tavuk suyu yada et suyu yada su
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kereviz
1 çorba kaşığı un
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı köri
Tarifi : Pilici dörde bölün, butların açılmaması için bacak kemiklerini hafif yontup but derisini delip deriye geçin veya pilicin incik kısmını buduna sicimle bağlayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın. Piliçleri ilave edip üçer dakika alt ve üst kızartın. Soğan, elma ve kereviz ekleyerek iki dakika kavurup ununu da ekleyerek karıştırın.Ketçap, köri ve beyaz şarabını da ilave ederek karıştırın. Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu koyarak ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın. Piliçleri bir güvece çıkarın, sosun içine kremayı ilave edip karıştırıp piliçlerin üzerine dökün ve servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009