Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf için kullanılan malzemeler :
6 adet kuru erik
18 dilim kurutulmuş elma
18 dilim kurutulmuş armut
¼ su bardağı kuru üzüm
7 su bardağı su
100 gr. (2/5 su bardağı) pekmez
Tarifi : Kuru meyvelerin hepsini bol su ile güzelce yıkayın. Sonra, yarım gün süreyle ıslatın. Islatma suyu ile birlikte, meyveler yumuşayıncaya kadar, orta hararette 30 dakika kadar pişirin.
Meyveler yumuşayıncaya pekmezi ilâve edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın. Hoşaf soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009