Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf

(Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf nasıl yapılır)

Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf için kullanılan malzemeler :
6 adet kuru erik
18 dilim kurutulmuş elma
18 dilim kurutulmuş armut
¼ su bardağı kuru üzüm
7 su bardağı su
100 gr. (2/5 su bardağı) pekmez

Tarifi :
Kuru meyvelerin hepsini bol su ile güzelce yıkayın. Sonra, yarım gün süreyle ıslatın. Islatma suyu ile birlikte, meyveler yumuşayıncaya kadar, orta hararette 30 dakika kadar pişirin.

Meyveler yumuşayıncaya pekmezi ilâve edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın. Hoşaf soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.